Москва настоява Берлин да признае официално блокадата на Ленинград и

...
Москва настоява Берлин да признае официално блокадата на Ленинград и
Коментари Харесай

Русия поиска Германия да признае блокадата на Ленинград за акт на геноцид срещу народите на СССР

Москва упорства Берлин да признае публично блокадата на Ленинград и други закононарушения на Третия райх против народите на Съюз на съветските социалистически републики като акт на геноцид. Това се споделя в публична нота на съветското посолство в Германия, оповестяват съветските медии.

„ Руската страна отбелязва спорния темперамент на метода на немската страна към въпроса за формалното признание на закононарушенията против човечеството, осъществени от Германия в предишното, като актове на геноцид “, се споделя в документа.

Дипломатическата задача напомня, че Берлин е признал закононарушенията от епохата на Колониализма за геноцид, само че това към момента не е направено във връзка с дейностите против народите на Съюз на съветските социалистически републики по време на Втората международна война.

Руските дипломати означиха, че са се срещнали с формалното изказване на немското външно министерство от 27 януари по случай 80-ата годишнина от повдигането на блокадата на Ленинград, в което Германия удостоверява историческата си отговорност за едно от най-ужасните закононарушения против човечеството.

В същото време в този документ се мълчи за дългогодишните претенции на Москва за разширение на филантропичните заплащания, направени „ извънредно за оживелите от блокадата евреи, към всички живи оживели “.

Обсадата на Ленинград стартира на 8 септември 1941 година и продължава съвсем 900 дни. През това време, съгласно разнообразни източници, са починали от 400 хиляди до 1,5 милиона души. Голямото болшинство от тях - от апетит.

Руската страна счита за недопустимо позоваването на обстоятелството, че този въпрос сякаш е решен посредством погашение на репарации след Втората международна война.

„ По принцип не може да има правна връзка сред следвоенните репарации и възобновяване на човешката правдивост във връзка с всички оживели от обсадата на Ленинград, без значение от тяхната народност “, акцентират от посолството.

В документа се акцентира, че немските управляващи " от десетилетия постоянно изплащат компенсации на някогашни бойци от Третия райх, членове на SS и колаборационисти, в това число легионери от испанската Синя дивизия, взели директно присъединяване в обсадата на Ленинград ".

„ Подобен метод слага под подозрение искреността на изказванията на немската страна за историческата отговорност на Германия за ужасните закононарушения на нацисткия режим на територията на Съюз на съветските социалистически републики, в това число блокадата на Ленинград, които съветската страна преглежда като актове на геноцид против народите на Съветския съюз. Руската страна ще продължи твърдо да пази правата на жертвите на нацистките закононарушения и чака съдържателна реакция на немската страна “, обобщава нотата.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР