Москва. Министър-председателят на Белгия Шарл Мишел се срещна с президента

...
Москва. Министър-председателят на Белгия Шарл Мишел се срещна с президента
Коментари Харесай

Brussels Times: Белгийският премиер се срещна с Владимир Путин в Москва

Москва. Министър-председателят на Белгия Шарл Мишел се срещна с президента на Русия Владимир Путин в неговата резиденция в Подомосковието – Ново Огарьово, написа електронното издание Brussels Times .
Путин е подчертал историческите връзки сред двете страни. „ Тази година се навършват 165 години на дипломатически връзки сред Русия и Белгия “, е декларирал той.
Припомняйки, че смесена комисия сред Икономическия съюз Белгия-Люксембург и Русия би трябвало да организира съвещание в Сочи на 14 февруари, Путин приветства визитата в Русия на белгийския министър председател. „ Убеден съм, че вашата аудиенция ще е от изгода за стопанските системи и на двете страни “, съобщи той.
От своя страна, Мишел е призовал за открит разговор. „ Надявам се да имаме опцията да обсъдим разнообразни въпроси дружно и да достигнем до по-добро съгласие между тях “, съобщи той. „ В идния разговор, е значимо да обсъдим тематиките от общ интерес като сигурността, битката с тероризма и обстановката в южната част на Европейския съюз “, акцентира белгийският водач. „ Историята на връзките сред Белгия и Русия е белязана от спадове и възходи, само че ние би трябвало да останем, на първо място, съседи “, добави той.
Шарл Мишел съобщи също, че желае да разиска с Путин вероятни нови партньорства, изключително стопански.
На срещата са участвали министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, вицепремиера Дмитрий Рогозин и представителят на съветския президент Дмитрий Песков.
Ново Огарьово е дневната резиденция на съветските президенти, намираща се на към 30 км западно от Москва.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР