Москва и Пекин искат 15-членния съвет да се свика с

...
Москва и Пекин искат 15-членния съвет да се свика с
Коментари Харесай

"Ройтерс": Русия и Китай искат свикване на Съвета за сигурност на ООН

Москва и Пекин желаят 15-членния съвет да се свика с дневен ред "заплахи за интернационалния мир и сигурност ".

Пентагонът заяви в понеделник, че е извършено тестване на ракета, достигнала задачата си след над 500 км полет. Запитан дали това е изпращане на обръщение към Китай, Русия или Северна Корея, министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър съобщи, че главното безпокойство е Китай.

От китайското външно министерство разясниха, че американският ход разпалва нова конкуренция във въоръжаването и би имал негативно въздействие върху районната и международната сигурност.

Снощи, съветският президент Владимир Путин съобщи, че Съединени американски щати са в позиция да разположат нови ракети в Румъния и Полша - сюжет, който се приема като опасност и на който Москва би дала отговор.

САЩ отхвърлят да имат проекти за разполагане на ракети в Европа, отбелязва Ройтерс. Вашингтон публично се отдръпна от подписания през 1987 година Договор за очистване на ракетите със междинен обхват на 2 август, акцентирайки като причина нарушаването на спогодбата от страна на Москва. Кремъл отхвърля изказванията.

Източник: БНР
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР