Москва и Киев си размениха взаимни обвинения, след като над

...
Москва и Киев си размениха взаимни обвинения, след като над
Коментари Харесай

Москва и Киев си разменят обвинения за сваления руски самолет с украински пленници

Москва и Киев си размениха взаимни обвинявания, откакто над Белгородска област беше свален съветски военнотранспортен аероплан ИЛ-76 с украински военнопленници на борда. Украйна настоя за интернационално следствие.

Русия окачестви като корист с компетенции решението на председателстващата Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Франция да отсрочи за довечера поисканото през вчерашния ден незабавно съвещание на във връзка със сваления съветски аероплан с украински военнопленници. Според Москва по този начин ще бъде дадена опция на Киев да завоюва време за правдоподобно пояснение.

Заседанието беше декларирано в Ню Йорк от съветския министър на външните работи Сергей Лавров, който упрекна украинските управляващи в тероризъм.

Украинските военнослужещи е трябвало да бъдат откарани до Белгородска област за замяна с пленени в Украйна съветски бойци.

От министерството на защитата в Киев заподозряха " преднамерени дейности на Руската федерация за дестабилизиране на обстановката в Украйна и намаляване на интернационалната поддръжка за страната ". Президентът Володимир Зеленски упрекна Русия, че си играе с живота на украинските военнопленници.

" Ясно е, че руснаците си играят с живота на украинските военнопленници, възприятията на техните обичани хора и страстите на обществеността. Длъжни сме да установим всички обстоятелства в случая със самолета колкото се може по-добре, като се има поради, че злополуката е на съветска територия - отвън нашия надзор ", сподели Зеленски.

Заради злополуката Зеленски анулира пътешестване и събития във връзка днешния си 46-и рожден ден.

Същевременно от Одеса беше обявено за съветско нахлуване с дронове през вчерашния ден вечерта. Кметът Генадий Труханов заяви за изумени жилищни здания, има двама ранени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР