Москва и Бразилия подкрепят многополярността, която се основава на международното

...
Москва и Бразилия подкрепят многополярността, която се основава на международното
Коментари Харесай

Болсонаро при Путин: Световният ред трябва да е многополюсен

Москва и Бразилия поддържат многополярността, която се основава на интернационалното право. Това разгласи президентът на Русия Владимир Путин след диалог с бразилския си сътрудник Жаир Болсонаро в Кремъл.

" Нашите страни се застъпват за образуването на многополюсен международен ред, учреден на интернационалното право с централната координираща роля на Организация на обединените нации ", сподели той.

В същото време, продължи Путин, страните са твърдо отдадени на правилата на дипломатическото споразумяване на спорове.

" Днес организирахме доста задълбочени и градивни диалози, които доведоха до приемането на взаимно изказване, което дефинира насоките за по-нататъшно задълбочаване на руско-бразилското съдействие ", сподели съветският държавен глава.
Изграждане на блокове на АЕЦ в Бразилия
Путин уточни, че Русия е подготвена да взе участие в построяването на нови блокове на атомни електроцентрали в Бразилия, в това число дребни и плаващи.

" Росатом " изнася гориво за бразилските атомни електроцентрали и радиоизотопи за медицински цели. В същото време нашата корпорация е подготвена да взе участие в построяването на нови енергоблокове в Бразилия, в това число атомни електроцентрали с ниска мощ в наземен и плаващ вид, където тя е натрупала неповторим опит и няма международни аналози на технологията ", посочи той.
Русия и Бразилия - близки позиции по световни въпроси
Путин маркира, че позициите на Москва и Бразилия по доста световни и районни въпроси са близки или съответстват.

" При обмена на отзиви по световни и районни въпроси беше установено, че по доста въпроси позициите на Русия и Бразилия са близки или съответстват ", сподели съветският водач.

Путин добави, че се поддържа деен разговор сред ведомствата по външна политика и защита.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР