Москва гневно каза на посолството на САЩ в Русия да

...
Москва гневно каза на посолството на САЩ в Русия да
Коментари Харесай

Русия поряза САЩ за свободата на медиите

Москва яростно сподели на посолството на Съединени американски щати в Русия да "си гледа работата ", откакто дипломатическата задача на Вашингтон в страната изрази угриженост по отношение на ограничението на свободата на медиите в Русия, оповестява "Франс прес ".
Ребека Рос, говорителката на американското посолство, изрази угриженост по отношение на репресиите против публицистите в Русия.
"Наблюдаването на арест след арест на съветски публицисти - стартира да наподобява като съгласувана акция против свободата на медиите ", написа тя в "Туитър ".
"Гледайте си работата ", отвърна по-късно съветското външно министерство в същата обществена мрежа.
Вчера съветската специфична работа ФСБ, наследникът на руското Комитет за Държавна сигурност (на СССР), арестува почитан някогашен публицист, 30-годишния Иван Сафронов, по съмнение в държавна измяна.
Задържането му провокира неспокойствие измежду поддръжници и публицисти, които настояват, че карцерът му е наказване за отразяването му на отбранителния бранш на Русия.
Член на адвокатския екип на Сафронов, Евгений Смирнов, посочи, че някогашният публицист, който преди е работил за вестниците "Комерсант " и "Ведомости ", е обвинен, че е сътрудничил на чешкото разузнаване от 2012 година насам.
Разследващите от ФСБ считат, че чешкото разузнаване работи под управлението на Съединени американски щати, сподели Смирнов пред "Франс прес ".
ФСБ твърди, че Сафронов е събирал секретни данни за съветските военни, защита и сигурност и ги е предавал на разузнаването на страна членка на НАТО.
В понеделник кореспондентка от северозападния град Псков беше санкционирана с близо 7 000 $ за "оправдаване на тероризма " по дело, което провокира митинг.
Прокурорите желаеха Светлана Прокопиева да бъде наказана на шест години затвор за коментар за бомбен атентат. Всички огромни телевизионни станции са под държавен надзор в Русия.
Журналистите, работещи за печатни и онлайн издания, неотдавна се оплакаха от усилване на рестриктивните мерки на свободите на медиите и напън от Кремъл.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР