Москва е убедена, че в настоящата турбулентна ситуация първият приоритет

...
Москва е убедена, че в настоящата турбулентна ситуация първият приоритет
Коментари Харесай

Руското външно министерство: Не трябва да се допуска ядрена война

Москва е уверена, че в актуалната турбулентна обстановка първият приоритет е предотвратяването на възможен боен конфликт на нуклеарни сили. Това се споделя в изказване за попречване на нуклеарна война, публикувано на уеб страницата на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

В документа се акцентира, че Русия, като непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и една от нуклеарните сили в сходство с Договора за неразпространение на нуклеарните оръжия, носи специфична отговорност по въпросите на укрепването на интернационалната сигурност и стратегическата непоклатимост.

“Русия изхожда от продължаващата новост на съществуващите съглашения и договорености в региона на съкращаването и ограничението на нуклеарните оръжия, намаляването на стратегическите опасности и опасността от интернационалните произшествия и спорове, можещи да доведат до ескалация до нуклеарно равнище. Ние изцяло удостоверяваме нашия ангажимент към взаимното изказване на водачите на петте нуклеарни страни за попречване на нуклеарна война и попречване на конкуренция във въоръжаването от 3 януари 2022 година Ние твърдо имаме вяра, че в актуалната сложна и турбулентна обстановка, станала резултат от безотговорни и безсрамни дейности ориентирани към подкопаване на нашата национална сигурност, предпочитаната задача е да се предотврати вероятен боен конфликт на нуклеарни сили ”, се споделя в документа.

Москва приканва страните от нуклеарната петорка да се откажат от рисковите опити за накърняване на виталните ползи на другата страна, като балансират на ръба на директен въоръжен спор и предизвикват провокации с оръжия за всеобщо заличаване.

“Призоваваме останалите страни от нуклеарната петорка да показват на процедура своята подготвеност да работят по тази предпочитана задача и да се откажат от рисковите опити за накърняване на виталните ползи на другата страна, балансирайки на ръба на директен въоръжен спор и насърчавайки провокации с оръжия за всеобщо заличаване, което може да докара до пагубни последствия ”, се споделя в документа.

Москва при реализирането на политиката си в региона на нуклеарното въздържане прецизно и поредно се управлява от постулата за недопустимост на нуклеарна война, съобщи съветското външно министерство.

“При реализирането на своята политика в региона на нуклеарното въздържане Русия прецизно и поредно се управлява от постулата за недопустимост на нуклеарна война, в която не може да има спечелили и която в никакъв случай не би трябвало да се разпростира ”, се споделя в изказването.

Реакцията на Русия с нуклеарно оръжие хипотетично е позволена единствено в отговор на експанзия, осъществена с потребление на оръжия за всеобщо заличаване или експанзия с стандартни оръжия, когато е застрашено самото битие на страната.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР