Москва е предложила на всички граждани и гражданки на Украйна

...
Москва е предложила на всички граждани и гражданки на Украйна
Коментари Харесай

Путин предлага руски паспорти на всички украинци

Москва е предложила на всички жители и гражданки на Украйна съветски паспорти по експресна процедура. " Всички жители на Украйна имат правото да получат съветско поданство по улеснена процедура ", се споделя в указ на съветския президент Владимир Путин.

В края на май 2022 Русия стартира да предлага съветско поданство по бърза процедура на хората от двата южноукраински района Херсон и Запорожие, които значително са под контрола на съветските военни. Има данни, че там руснаците към този момент работят над референдум за присъединение към Русия. За жителите на Донецк и Луганск, които са под контрола на проруски сепаратисти, бързото приемане на съветски паспорт е допустимо още от 2019 насам. По данни на вътрешното министерство на Русия от средата на месец юни, по този начин в границите на три години над 800 000 поданици на Донбас са взели съветски паспорти. Тези данни обаче не са доказани от самостоятелен източник.

Украинските управляващи укоряват Москва, ѝче слага под напън украински жители да вземат съветски паспорти и се притесняват от анексия на окупираните територии. " Това е нов удар против суверенитета и териториалния интегритет на Украйна ", се споделя в известие на украинското външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР