Москва е повдигнала обвинения срещу 92 членове на украинските въоръжени

...
Москва е повдигнала обвинения срещу 92 членове на украинските въоръжени
Коментари Харесай

`Украинците са замесени в престъпления срещу мира и човечеството!` Москва съди 92 украински военни -

Москва е повдигнала обвинявания против 92 членове на украинските въоръжени сили в закононарушения против човечеството, заяви ръководителят на съветския Следствен комитет, представен от Би Би Си.

Александър Бастрикин съобщи пред държавния информативен уебсайт " Российская газета ", че са почнали повече от 1300 наказателни следствия. Той предложи и основаването на интернационален арбитражен съд, подсилен от страни като Боливия, Иран и Сирия.

По думите му се търсят към 96 души, в това число 51 командири на въоръжените сили.

Украинците са забъркани в " закононарушения против мира и сигурността на човечеството ", сподели той пред вестника.

Властите в Киев не са коментирали обвиняванията, само че отправените от Москва са огледални на тези на Украйна, която също организира следствия против съветски военни. Този месец Киев съобщи, че изследва над 21 000 военни закононарушения и закононарушения на експанзия, за които се твърди, че са осъществени от съветските сили от началото на нашествието през февруари.

Международният углавен съд (МНС), който дефинира Украйна като " място на закононарушение ", изпрати там екип от следователи и специалисти по правосъдна медицина.

Кремъл отхвърля всички военни закононарушения, както и това, че нанася удари против цивилни жители. Версията на Москва е, че Украйна обстрелва личната си инфраструктура и убива цивилни жители.

В изявлението си Бастрикин упреква Запада в намерено спонсориране на " украинския шовинизъм ". Твърди, че подкрепеният от Организация на обединените нации правосъден развой " е извънредно подозрителен ".

Москва неведнъж е излагала погрешното изказване, че Украйна е превзета от неонацисти, като опрощение за това, което назовава " специфична военна интервенция ".

Бастрикин твърди, че разследвани чиновници на украинското министерство на опазването на здравето са разработвали оръжия за всеобщо заличаване. Не показва доказателства за изказванието си.

Разследват се и обвинени наемници от Англия, Съединени американски щати, Канада, Нидерландия и Грузия, споделя той пред вестника.

През юни двама британци и един мароканец, които са били хванати, до момента в който са се сражавали за Украйна, бяха наказани на гибел от съветски марионетен съд в Източна Украйна. Ейдън Аслин, Шон Пинър и Брахим Саудун са упрекнати, че са били наемници, само че фамилиите на британците упорстват, че те са дългогодишни членове на украинската войска.

През май в Украйна се организира първият развой за военни закононарушения от началото на нашествието, при който съдът осъди доживот съветски пълководец на танк за убийството на граждански.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР