Москва е опростила дългове на африканските държави на стойност 23

...
Москва е опростила дългове на африканските държави на стойност 23
Коментари Харесай

Русия опрости дългове за 23 млрд. долара на африканските страни и отпусна 90 млн.

Москва е опростила задължения на африканските страни на стойност 23 милиарда $.  Това съобщи съветският президент Владимир Путин на втория ден от форума Русия-Африка, съобщи БГНЕС.

Клиентите са главно чужденци, плащали за дрогата съгласно това какъв брой са пияни

Той сподели още, че страните от континента и Русия имат близки другарски връзки. Президентът съобщи, че Русия ще отпусне към 90 млн. $ на африканските страни за развиване.

Ръководителят на наемническата формация не се появява на камерата по време на изявление пред Afrique Média

„ Москва има намерение да продължи да подкрепя развиването на африканския континент, като дава търговски преференции “, акцентира той

„ Русия също по този начин взе участие в напъните за облекчение на дълговото задължение на африканските страни. Досега общата сума на опростените от нас задължения е 23 милиарда $. Според последните претенции на африканските страни ще отпуснем още над 90 милиона за тези цели на тяхното развиване “, означи президентът.

Срещу съветския президент има издадена интернационална заповед за арест

На форума беше оповестено, че Русия е анулирала държавния дълг на Сомалия в размер на повече от 684 млн. $. Информацията за това беше публикувана от вицепремиера на Сомалия Салах Ахмед Джама. По думите му съветската страна опрощава два дълга на африканската страна - за 7,5 млн. $ и за над 684 млн. $. Той акцентира, че останалите задължения на Сомалия към Русия ще бъдат върнати по нов график, който планува опция африканската страна да отсрочи заплащанията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР