Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в

...
Москва е обезпокоена от увеличената военна дейност на НАТО в
Коментари Харесай

Русия: В България тренират удари по руска територия

Москва е обезпокоена от увеличената военна активност на НАТО в Черно море, като тези дейности на Алианса подкопават районната непоклатимост. Това съобщи на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС, съобщи организация " Фокус ".

По нейните думи, се усилва броят на захожданията на военноморските сили на страните от НАТО до пристанищата на Черно море на съдружниците и сътрудниците на Алианса, броят на полетите на разследващи самолети и безпилотни летателни апарати по границите на Русия. „ Инфраструктурата на България и Румъния се модернизира, на тяхна територия се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се създават сюжети, които допускат и плануват удари, в това число на съветска територия “, продължи тя.

" Това провокира съществено безпокойствие у нас. Трябва да вземем поради възходящата военна интензивност на Алианса, а неговите страните-членки да реагират надлежно “, сподели дипломатът. „ Черноморският район към този момент има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател тук, явно не с най-хубави планове, подкопава районната непоклатимост и забива чеп сред прилежащите страни “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР