Москва е готова да обсъди съвместни газови проекти с България

...
Москва е готова да обсъди съвместни газови проекти с България
Коментари Харесай

Русия готова да обсъди съвместни газови проекти със София при гаранции от българското правителство и ЕС


Москва е подготвена да разиска взаимни газови планове с България при изискване, че те бъдат обезпечени от българското държавно управление и Европейския съюз. Това съобщи пред телевизионния канал " Русия 24 " съветският министър на енергетиката Александър Новак, съобщи БНР.

" По принцип Русия не се отхвърля от съдействие. Ние сме подготвени да разгледаме всички тези разновидности. За нас е значимо да има гаранции за това, че всички тези огромни планове - бъдещи инфраструктурни планове, които са вероятни, са обезпечени от позиция на купувачи на газ, обезпечени и от позиция на сходство с условията на европейското законодателство ".

Александър Новак осведоми от телевизионния екран руснаците, че България още веднъж демонстрира интерес към пренос на съветски газ през нейна територия и за концепцията за газов хъб. Това беше една от тематиките на визитата на президента Румен Радев в Сочи, където той беше признат през днешния ден от съветския президент Владимир Путин. А след няколко дни посещаване в Русия се чака да направи и министър председателят Бойко Борисов.

Генералният шеф на " Росатом " Александър Лихачов заяви в Сочи, че корпорацията възнамерява да взе участие в търга за строителството на АЕЦ " Белене ". " Всички чакаме решението на Народното събрание на България, точно той през 2012 година одобри мораториума върху строителството на централата, тъй че той би трябвало да анулира този мораториум ", съобщи Лихачов, представен от ТАСС и БНР.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР