Москва е депортирала 500 000 украински граждани в Русия, това

...
Москва е депортирала 500 000 украински граждани в Русия, това
Коментари Харесай

Киев: Москва депортира 500 000 украинци в Русия


" Москва е депортирала 500 000 украински жители в Русия ", това сподели през днешния ден ръководителят на комисията по хуманитарни  въпроси във Върховната рада (парламента в Киев) Никита Потураев пред депутати в Европейския парламент и прикани Международния червен кръст да помогне с установяването на контакт с тези хора, съобщи сръбското радио Б92.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4438
" Половин милион украинци бяха депортирани, макар тяхното отвращение, в Русия ", сподели депутатът от Украйна.

Медията означи, че думите на Потураев е мъчно да бъдат доказани, тъй като той не е показал доказателства за думите си.

" За страдание, към този момент няма опция за установим контакт с тези хора ", уточни още Потураев пред сътрудниците си от Екологичен потенциал и помоли за помощ Международния червен кръст.

Женевските конвенции от 1949 година, които дефинират международноправните стандарти за хуманно отношение към военните и цивилните по време на въоръжени спорове, не разрешават принудително пренасяне на цивилни лица на територията на нападналата мощ и това се смята за военно закононарушение.

Руското държавно управление в резолюция от 12 март съобщи, че на територията на страната са пристигнали  95 059 души, напуснали Украйна. В тази численост са включени и хора от непризнатите от интернационалната общественост Донецка и Луганска национални републики (в Източна Украйна).

Месец по-късно Москва разгласи, че съветските военни са евакуирали 138 018 цивилни от региона на украинското пристанище на Азовско море Мариупол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР