Москва чрез Роснефт се опитва да засилва влиянието си в

...
Москва чрез Роснефт се опитва да засилва влиянието си в
Коментари Харесай

Нефтът - силен инструмент в политиката на Москва

Москва посредством Роснефт се пробва да ускорява въздействието си в тези региони, където Съединените щати са изправени пред опозиция.

Тази компания е дейна в чувствителни страни като Куба, Китай, Египет и Виетнам, оповестява Ню Йорк Таймс.
Освен това, отбелязва вестникът, "Роснефт " подписва покупко-продажби в страните от Източното Средиземноморие и Африка и също по този начин има икономическо и политическо въздействие в Северен Ирак и твърди, че управлява иранските нефтени залежи.

"Роснефт става извънредно скъпа геополитически.
Това в действителност дава на съветското държавно управление необикновено въздействие върху значими за Съединените щати въпроси ", споделя Ейми Майерс Джафи, специалист по енергийната сигурност на Съвета по външни връзки, представен от изданието.

Заради глобите против Русия, западните петролни компании като Exxon Mobil не могат да вземат участие в общи планове с съветските нефтодобивни компании за надълбоко сондиране в Арктика. Затова на " Роснефт " й се постанова да търси нови източници на нефт отвън страната.
Заради това, на съветската компания и се наложи да търси нови "конвенционални " находища на нефт отвън Русия.

В момента Венецуела е най-важната непозната страна за "Роснефт ".
Тя стана вторият и по величина източник на нефт след самата Русия.

През последните три години Москва и Роснефт са дали на Каракас финансова помощ в размер на 10 милиарда $ , което оказва помощ на Венецуела да избегне банкрут.
"В тези покупко-продажби съществува геополитически детайл.
Роснефт придобива на ниска цена плацдарм за ползите си във Венецуела, а въздействието на Путин в самия ни заден двор пораства неимоверно "- разяснява ръководителят на отдела за тактики на RBC Capital Markets Хелима Крофт.

По сходен метод Роснефт работи и в Близкия изток, където Русия поддържа държавното управление на Сирия на Башар Асад, както и развива тясно съдействието с Иран и "вкарва чеп сред Турция и Запада. "

Публикацията също по този начин отбелязва, че Русия публично се опълчва на кюрдски самостоятелност, само че това не е попречило на Роснефт да подпише контракт през октомври за US Щатски долар 400 милиона с районното държавно управление на Кюрдистан на правата за сондиране петролни полета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР