Москва беше засегната от гореща вълна тази седмица, като температурите

...
Москва беше засегната от гореща вълна тази седмица, като температурите
Коментари Харесай

Москва завря, температурата достигна исторически рекорд

Москва беше наранена от гореща вълна тази седмица, като температурите доближиха 120-годишен връх заради резултатите от изменението на климата, заяви съветската метеорологична работа.

В понеделник температурата в съветската столица доближи 34,7 градуса по Целзий, заяви Росхидромет, което подхожда на върха от юни през 1901 година

Метеорологичната работа, която води статистика от 1881 година, предвижда температури над 35 градуса по Целзий в четвъртък и петък.
 Идва горещина, само че има 5 бързи ефикасни метода да се разхладите Идва горещина, само че има 5 бързи ефикасни метода да се разхладите
Съвсем скоро ще дойдат знойни жеги, а вие ще се чудите по какъв начин да се разхладите. Летният сезон чука на вратата, а температурите ще стартират...

" Увеличението на температурите, записано в Москва за тези дни, е невиждано от 120 години ", сподели метеороложката от Росхидромет Марина Макарова пред Франс прес.

" Това е поради световните климатични промени. "

Най-високата записана в историята температура в Москва - над 38 градуса по Целзий - е от юли 2010 година, когато огромна част от Западна Русия е била наранена от солидна гореща вълна и големи пожари.

Вторият по величина съветски град Санкт Петербург, на към 600 километра северозападно от Москва, също „ ври ” този месец, като температурите са достигнали 34 градуса по Целзий, най-високите от 1998 година насам.
 Експерт разкри за какво не е хубаво да се пие минерална вода в жегата Експерт разкри за какво не е хубаво да се пие минерална вода в жегата
Всеизвестен факт е, че в жегата би трябвало да употребяват повече течности, в количество минимум от два литра дневно. Половината от него тр...

Горещите талази стават по-вероятни заради изменението на климата, споделят учените. Тъй като световните температури се покачват с течение на времето, се предвижда, че топлинните талази ще стават все по-чести и интензивни, а въздействието им по-широко.

През последните няколко години Русия сложи многочислени върхове по високи температури и през юни предходната година записва температури от 38 градуса по Целзий в град Верхоянск - най-високата температура, записана над арктическия кръг от началото на измерванията.

Повишаването на температурите способства за опустошителни наводнения и горски пожари, които засегнаха Сибир с възходяща прецизност през последните години. Те също по този начин способстват за топенето на съветската трайно замръзнала земя, която обгръща към две трети от огромната територия на страната.

Но рецесията има и позитивен миг за Русия, защото заради исторически спад в лятната ледена завивка на съветския арктически морски маршрут, наименуван Северния морски път, тя ще може да се възползва от по-дълги интервали на прилагане на трасето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР