Москва. Американска изследователска експедиция е открила в южната част на

...
Москва. Американска изследователска експедиция е открила в южната част на
Коментари Харесай

РИА Новости: В Тихия океан са открити останките от американски крайцер от времената на Втората световна война

Москва. Американска изследователска експедиция е разкрила в южната част на Тихия океан останките на американския лек крайцер USS Juneau („ Джуно “), потопен по време на борбата за Гуадалканал по време на Втората международна война, предава РИА Новости.
Останките на кораба са открити на 17 март на дълбочина от 4200 метра, близо до крайбрежието на Соломоновите острови. След като самостоятелното подводно устройство на борда на кораба „ РВ Петрел “ открива останките на крайцера, изпратеният в региона издирвателен дистанционно-управляем уред е удостоверил, че те са потъналият транспортен съд.
Американският военен транспортен съд потъва по време на борбата за Гуадалканал на 13 ноември 1943 година откакто е ударен от японско торпедо. Загиват на процедура всички моряци на борда, в това число и петимата братя Съливан, служещи на него. След това министерството на защитата става последовател на така наречен политика на „ последния оживял “, съгласно която членовете на фамилиите, чиито родственици са починали във военна работа, са освободени от набор.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР