Московският Тверски съд наложи 15 денонощия арест на опозиционера Алексей

...
Московският Тверски съд наложи 15 денонощия арест на опозиционера Алексей
Коментари Харесай

Колко време ще остане в ареста руският опозиционер Алексей Навални?

Московският Тверски съд наложи 15 денонощия арест на опозиционера Алексей Навални , като го призна за отговорен в административно престъпление - непокорство на помощник на полицията по време на неразрешена акция в центъра на столицата на 5 май, съобщи ТАСС. Очаква се отбраната да апелира. По-рано през днешния ден съдът към този момент постанови 30 дни арест за Навални за друго административно престъпление , само че двата периода не се сумират.
 
Навални е приет за отговорен по член 20.2 (за образуване на неразрешени публични прояви) и е наказан на 30 дни отнемане от независимост, разгласи Тверският съд в Москва след към пет часа гледане на делото.

 
Навални е на съд и за непокорство на силите на реда . Редовно изправяният пред съда опозиционер през последните месеци зачести организирането на демонстрации за оказване на напън над Кремъл, откакто съдът му забрани да се яви на президентските избори на 18 март, предстоящо извоювани от Владимир Путин. В деянията вземат участие доста младежи, които всеобщо споделят в обществените мрежи следствията на 41-годишния опозиционер за корумпираността на ръководещите, отбелязва Агенция Франс Прес.
 
На 5 май Навални прикани последователите си да се включат в проява под надпис " Той не ни е цар " . Хиляди хора демонстрираха в доста съветски градове. Навални бе арестуван в Москва на митинг, придружен от конфликти сред негови поддръжници и хора в камуфлажни униформи, които скандираха прокремълски лозунги. Полицията разпръсна демонстрацията със мощ, напомня Агенция Франс Прес.

 
Последното задържане на Навални е от края на февруари след проява през януари, само че тогава той не бе наказан на арест. През октомври опозиционерът бе наказан на 20 дни арест за приканване към неразрешени публични прояви.
 
При входа на съда, който бе блокиран със заграждения полицейска защита, неколцина последователи на Навални следяха в действително време хода на делото по мобилните си телефони , добавя организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР