Московският и на цяла Русия патриарх Кирил няма да може

...
Московският и на цяла Русия патриарх Кирил няма да може
Коментари Харесай

Руският патриарх няма да се среща с папата в Казахстан

Московският и на цяла Русия патриарх Кирил няма да може да се срещне с папа Франциск в Казахстан. Причината е, че няма да взе участие в VII конгрес на водачите на международните и обичайните религии , заяви пред РИА Новости Волоколамският митрополит Антоний, началник на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия.



" Тази година, с благословията на Негово Светейшество патриарх Кирил, Руската православна черква ще бъде показана от публична делегация . Самият Негово Светейшество патриархът няма да взе участие в работата на конгреса. Поради това срещата му с папа Франциск не е планувана в Казахстан ", сподели митрополитът.

По-рано стана известно, че папа Франциск няма да има среща с съветския православен патриарх по време на визитата си в Казахстан идния месец, напомни " Ройтерс ".

Светият отец ще участва от 13 до 15 септември на среща на религиозни водачи в казахстанската столица Нур Султан .

В предходни изявленията Франциск беше посочвал, че се надява да се срещне с патриарх Кирил, до момента в който е в Казахстан.

Планираната среща за месец май сред папа Франциск и водача на Руската православна черква патриарх Кирил също бе анулирана. Главата на Римокатолическата черква организира телефонен диалог с православния патриарх Кирил напролет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР