Московският градски съд отхвърли жалбата срещу задържането на Иван Гершкович,

...
Московският градски съд отхвърли жалбата срещу задържането на Иван Гершкович,
Коментари Харесай

Руски съд отказа да пусне от ареста журналиста от Wall Street Journal

Московският градски съд отхвърли жалбата против задържането на Иван Гершкович, който беше задържан по обвинявания в шпионаж. Така журналистът от Wall Street Journal ще остане в ареста най-малко до 29 май. Властите са отхвърлили предложенията мъжът да бъде пуснат под домакински арест или под гаранция.

Съединените щати осъдиха решението на управляващите. Американският дипломат в Москва - Лин Трейси, назова обвиняванията " безпочвени " и прикани за освобождението на журналиста, както и на американския предприемач Пол Уелън, който излежава присъда за шпионаж в Русия.

 
Ще продължим да поддържаме Иван и фамилията му и чакаме съветските управляващи да му обезпечат непрекъснат консулски достъп.
Лин Трейси, дипломат на Съединени американски щати в Русия

По-рано управляващите в Москва осъдиха опозиционера Владимир Кара-Мурза, на 25 години затвор в колония със непоколебим режим за държавна измяна и други обвинявания, свързани с рецензии към войната в Украйна.

Според вдовицата на отровения някогашен съветски разузнавач - Александър Литвиненко, присъдата на Кара-Мурза е акт на възмездие.

 
Владимир Кара-Мурза застана зад закона " Магнитски " и стартира тази битка против престъпността, против корупцията в Русия доста от дълго време. Това обръщение, това, което направиха с него, може да уплаши хората. Но това не значи, че ще им попречи да схванат какво тъкмо се случва.
Марина Литвиненко, вдовица на някогашния съветски разузнавач Александър Литвиненко

Председателят на Европейския парламент, Роберта Мецола, прикани за незабавното освобождение на Гершкович и съветския опозиционер Алексей Навални, който излежава присъда в наказателна колония покрай Москва. От екипа му не изключват да е бил токсичен още веднъж или разболян съзнателно. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР