Московският гастроентеролог Сергей Черемушкин разказа кога болката в корема изисква

...
Московският гастроентеролог Сергей Черемушкин разказа кога болката в корема изисква
Коментари Харесай

Не пренебрегвайте коремните болки

Московският гастроентеролог Сергей Черемушкин описа по кое време болката в корема изисква обзор при експерт и по кое време може да изчакате да премине от единствено себе си.

Специалистът предизвестява, че при положение на остра коремна болежка не би трябвало да се колебаете да се обадите на доктор, тъй като този признак може да значи перитонит или друго животозастрашаващо заболяване.

" Ако имате остра, мощна, внезапна болежка, която ви пречи даже да ходите, би трябвало да се обадите на спешна помощ. Причините могат да бъдат многочислени, в това число перитонит, апендицит, перфорация на кух орган и изострен панкреатит ", прецизира той.



Болката в корема може да е лека, само че даже и тогава не трябва да се подценява - продължава лекарят. Трябва да обърнете особено внимание на болката, в случай че тя се появява постоянно.

" Ако болката се появява с избрана честота, повтаря се или се появява през нощта и ви кара да будувате, това изисква наложителна консултация със експерт ”, акцентира Черемушкин.

Възможно е да се облекчи болката в корема посредством потребление на спазмолитици единствено първоначално, до момента в който лекарят сложи диагноза и назначи лекуване, поучава експертът. Трябва да се има поради, че тези медикаменти единствено " ретушират " картината на болестта, добавя гастроентерологът.

" Подуване, дискомфорт и болки в корема могат да се появят при всеки здрав човек, в случай че да вземем за пример е прекалил с храната или е консумирал необикновен артикул. В този случай рекомендацията е елементарна - изчакайте. Ако болката в стомаха не отшуми в границите на 15-30 минути, по-добре е да се консултирате със експерт ", сподели Черемушкин.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР