Московски съд в петък нареди на руски журналист, който отразяваше

...
Московски съд в петък нареди на руски журналист, който отразяваше
Коментари Харесай

Руски журналист, отразявал съдебните процеси срещу Навални, е вкаран в затвора в Москва по обвинения в екстремизъм

Московски съд в петък подреди на съветски публицист, който отразяваше процесите против починалия съветски опозиционен политик Алексей Навални и други дисиденти, да остане в ареста в очакване на следствие и правосъден развой по обвинявания в екстремизъм.

Антонина Фаворская, също разпозната от чиновници на съда като Антонина Кравцова, беше задържана по-рано през март. В петък Басманният областен съд на Москва разпореди тя да остане в предварителния арест най-малко до 28 май.

Изслушването се организира при закрити порти по искане на следователите, което беше подкрепено от председателстващия арбитър. Фаворская и нейният юрист стачкуваха против решението, заяви самостоятелният новинарски уебсайт " Медиазона ".

„ Аз съм изцяло срещу затворен развой. Пресата би трябвало да знае какво се случва тук, в какво ме упрекват “, сподели Фаворская, представена от изданието.

Тя е упрекната в събиране на материали, продуциране и редактиране на видеоклипове и изявления за фондацията на Навални за Борба с к...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР