Московски съд глоби днес с 20 000 рубли (около 220

...
Московски съд глоби днес с 20 000 рубли (около 220
Коментари Харесай

Съпругата на Алексей Навални е глобена с 20 000 рубли

Московски съд санкции през днешния ден с 20 000 рубли (около 220 евро) брачната половинка на опозиционера Алексей Навални Юлия като нарушила разпоредбите за образуване или осъществяване на манифестации, заяви ТАСС, като се базира на пресслужбата на съдилището.

Юлия Навална бе арестувана през вчерашния ден на неразрешено шествие до московския следствен изолатор, където държат под стража брачна половинка ѝ, доставена в полицията, а след това освободена против обвързване да се яви при поискване. Тя бе арестувана и при подобен митинг в отбрана на Навални на 23 януари и освободена, без да й се сформира протокол.

"За присъединяване в неразрешени акции в Русия отговорните подлежат на отговорност, в това число наказателна ", отбелязва организацията.

Според неправителствената организация ОВД-инфо над 5300 участници в митинги са арестувани през вчерашния ден в цяла Русия - връх в актуалната история на страната, оповестяват правозащитниците, представени от Франс прес.

Близо 1800 са били арестуваните в Москва, а към 1200 - в Санкт Петербург.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков назова тези репресии оправдани и съобщи пред публицисти, че в деянията са взели участие много нехранимайковци и провокатори, повече или по-малко нападателни по отношение на силите на реда. "Има голям брой фрагменти, на които се виждат набези против служители на реда и бойци от специфичните сили ", добави той.

"С апела си към президента на Съединени американски щати Джо Байдън да наложи наказания на няколко десетки съветски предприемачи и политици, Фондът за битка с корупцията на Алексей Навални удостовери по този метод дадения му от съветските управляващи статут на задграничен сътрудник ", съобщи Песков.

По време на вчерашните митинги нямаше всеобщи арестувания на публицисти, като цяло никой не им пречеше да работят, сподели още представителят на Кремъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР