Московската полиция каза, че над 1000 човека са били арестувани

...
Московската полиция каза, че над 1000 човека са били арестувани
Коментари Харесай

Над 1000 арестувани на опозиционен протест в Москва

Московската полиция сподели, че над 1000 индивида са били задържани в събота в съветската столица за присъединяване в неразрешени от управляващите митинги, съобщи Българска телеграфна агенция.

Демонстрантите стачкуваха против изключването на опозиционни претенденти от присъединяване в локални избори в Москва.

Полицията също по този начин претърси редакцията на телевизия „ Дожд ", която отразяваше митингите.

Според органите на реда при митингите са били задържани 1074 души.

Преди митингите бяха арестувани няколко опозиционери, в това число Иля Яшин, Любов Собол и Иван Жданов. По-късно те бяха освободени, само че по-късно бяха още веднъж арестувани.
По публични данни на московската полиция в митинга са взели присъединяване 3500 души.

Демонстрацията в столицата бе свикана против „ несправедливото изключване на претенденти на опозицията за локалните избори на 8 септември ".

Властите настояват, че претендентите не са позволени, тъй като не са съумели да съберат задоволително подписи в своя поддръжка, което опозицията оспорва.

Въпреки че изборите за локален парламент в Москва не са национални, опозиционни деятели ги виждат като опция да се опитат да „ завладяват " Москва, където подкрепяните от Кремъл претенденти се оказват по-малко известни спрямо други елементи на страната.

Критикът на Кремъл Алексей Навални бе хвърлен в ареста за 30 дни в сряда, а в домовете на други деятели бяха осъществени обиски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР