Москов бе предаден на съд по три обвинения във връзка

...
Москов бе предаден на съд по три обвинения във връзка
Коментари Харесай

Спецсъдът оправда Петър Москов за бартера с ваксини от Турция

Москов бе предаден на съд по три обвинявания по отношение на имунизациите " Пентаксим ", " Еувакс Б " и " Тетадиф ", импорт от Турция. Заедно с него подсъдими са заместникът му Адам Персенски и още трима души от " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД, която създава имунизациите, с които е изработен бартерът с турските ваксини. Заради това бе заведено делото от прокуратурата.

, малко откакто вторият кабинет на Борисов подаде оставка през ноември 2016 година. Тогава на разпит в Столичното разследване бяха извикани няколко министри и самият Борисов.

Като цивилен ищци по делото са конституирани Министерството на здравеопазването и " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД. Три са исковите искания на сдружението, чийто принципал е здравното ведомство. Едната е за над 427 хиляди лева Тя, съгласно прокуратурата, идва от вреда, нанесена на сдружението, което е дарило на министерството 5 милиона дози ваксини " БЦЖ ", вместо да се подписа контракт за продажба.

Другата искова рекламация е за над 110 хиляди лева Тя е пристигнала от безучастие на Москов, който не е упражнил задоволително надзор, което е довело до производството на ваксина " Тетадиф ". За него обаче не е имало позволение от Изпълнителната организация по медикаментите и тя не е могла да бъде осъществена на пазара. Третата рекламация е за над 44 хиляди лева Към тях се прибавя и законна рента. Искът на здравното министерство по делото е за над 325 хиляди лева

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР