Мощното земетресение в Източен Анадол не е причинило щети на

...
Мощното земетресение в Източен Анадол не е причинило щети на
Коментари Харесай

Земетресението не е причинило щети на строящата се АЕЦ в Мерсин

Мощното земетресение в Източен Анадол не е предизвикало вреди на изграждащата се край Мерсин нуклеарна електроцентрала „ Аккую ” – първото сходно оборудване в страната.

„ Нашите специалисти не откриха никакви вреди по постройките, оборудването или крановете на терена.  Строително-монтажните работи не престават “, съобщи Анастасия Зотеева, началник на плановата компания Akkuyu Nuclear, представена от Daily Sabah.

Трусовете в окръг Кахраманмараш с магнитут 7,6-7,7 по скалата на Рихтер са усетени в региона на строителната площадка с по-малка мощ със степен 3 по Рихтер.

Зотеева добави, че звената за гражданска отбрана си сътрудничат с спешните звена на Централата и се приготвят да изпратят техника и личен състав в района.

Akkuyu на средиземноморския бряг на Турция ще бъде първата атомна електроцентрала в страната. Нейните четири реактора с конфигурирана мощ от 4800 мегавата ще се включат в енергийната система на страната по-късно тази година.

Проектът е първият в света, осъществен по модела BOO (Build -Own-Operate). Съгласно дълготрайния контракт компанията се е задължила да обезпечи проектирането, построяването, поддръжката, употребата и извеждането от употреба.

Той се извършва от акционерно сдружение AKKUYU NUCLEAR, в което делът на съветската държавна компания Росатом, е 99,2%, и е с обща стойност 20 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР