Мощното отделяне на стресови хормони в кръвта е обусловено от

...
Мощното отделяне на стресови хормони в кръвта е обусловено от
Коментари Харесай

Как стресът влияе на качеството на живот

Мощното обособяване на стресови хормони в кръвта е обусловено от нуждата от своевременна реакция на организма против външни дразнители. Стресът обаче може да бъде и продължителен и тогава това разрушително въздейства върху качеството на живот. Ето какви могат да бъдат следствията:

Инфаркти.  Хроничният стрес предизвиква повишение на кръвното налягане и вреди на обвивката на кръвоносните съдове. Всичко това води до инфаркти, както и инсулти. Отбелязваме, че хипертонията е главният фактор, който предизвиква инсулт.

Нарушения на имунитета.  В отговор на нарушаванията, които се случват в организма ни заради стрес, имунната система стартира да създава такива съставни елементи като цитокини. А те са способни да повредят здравите кафези, опитващи се да противостоят на застрашаващите организма фактори.

Преждевременно стареене.  Хроничният стрес е обвързван със редуциране на теломерите – крайните сектори на хромозомите, което ускорява процесите на клетъчно стареене.

Качване на килограми.  Хормонът на напрежението кортизол дава своя скръбен дан при натрупването на мазнини в региона на талията. А точно заради нуждата да се опълчват на напрежението, хората постоянно се нахвърлят върху храни, съдържащи доста мазнини, сол и захар.

Намаляване на половото предпочитание.  Хроничният стрес е обвързван със загубата на полово предпочитание у дамите и еректилна дисфункция у мъжете.

Още по тематиката четете на noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР