Мощността на електроцентралите за през изминалата година е нараснала с

...
Мощността на електроцентралите за през изминалата година е нараснала с
Коментари Харесай

През 2020 година е поставен абсолютен световен рекорд в зелената енергетика

Мощността на електроцентралите за през миналата година е повишена с 260 GW. Това е с съвсем 50% повече спрямо 2019 година , макар огромния стопански спад заради разгорялата се пандемия от новия ковид. Най-голям е делът на Съединени американски щати и Китай, а най-бързо растеж бележи Океания. За първи път и на територията на Русия се вижда наклонност към намаляването на електроцентралите работещи с изкопаемо гориво. Цените на зелената сила падат, пазарът на чистата сила непрестанно пораства и тази наклонност към този момент не може да бъде спряна.

Годишната статистика на Международната организация за възобновими източници на сила (IRENA) демонстрира, че делът на чистата сила, постъпваща от всички източници, бързо пораства към този момент втора поредна година. Над 80% от всички нови мощности за генериране на зелена сила, които са построени предходната година, работят най-вече благодарение на Слънцето и вятъра (91%).

Този динамичност частично може да се изясни с всеобщото прекъсване на електроцентралите употребяващи изкопаеми горива, намиращи се на територията на Европа и Северна Америка. За първи път този развой се следи и в Евразия – в Русия, Турция, Грузия, Армения, и. Общата мощ на новите електроцентрали употребяващи изкопаеми горива е намаляла с 64 гигавата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР