Мощно земетресение с магнитуд 6,7 по Рихтер разтърси индонезийския остров

...
Мощно земетресение с магнитуд 6,7 по Рихтер разтърси индонезийския остров
Коментари Харесай

Мощно земетресение в Индонезия

Мощно земетресение с магнитуд 6,7 по Рихтер раздруса индонезийския остров Ява, заяви метеорологичната организация на страната, осведоми " Ройтерс ".

Трусът накара някои поданици на столицата Джакарта под паника да побегнат от постройките.

Индонезийската метеорологична организация посочи, че земетресението е блъснало в морето на 52 км от провинция Бантен на дълбочина 10 км, само че не е имало капацитет да провокира цунами.

В Джакарта трусовете са се усещали мощно.

" Бях доста уплашена, внезапно имаше земетресение и беше толкоз мощно ", сподели 38-годишната жителка на Джакарта и бавачка Ани.

" Когато го усетих, непосредствено сграбчих бебето на моя шеф и хукнах надолу ", добави дамата.

Земетресението е било усетено и в провинция Западна Ява и в Лампунг на остров Суматра.

Говорител на индонезийската работа за битка с бедствия не е дал отговор на искане за коментар, запитан дали има съществени материални вреди.

Индонезия се намира в по този начин наречения " Тихоокеански огнен пръстен ", мощно сеизмична зона, където разнообразни плочи на земната кора се срещат и основават огромен брой трусове и вулкани.

Миналия месец земетресение с магнитуд 7,4 по Рихтер удари Източна Индонезия, което провокира предизвестие за цунами и също накара жителите да бягат от домовете си, само че аргументи единствено незначителни вреди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР