Мощно земетресение с магнитуд 4,9 е станало в Измир, район

...
Мощно земетресение с магнитуд 4,9 е станало в Измир, район
Коментари Харесай

Мощно земетресение удари Измир

Мощно земетресение с магнитуд 4,9 е станало в Измир, регион Буджа в 03:29 ч локално време (02:29 б.в), разгласи дирекцията за изключителни обстановки и битка с естествени бедствия към президентството в Анкара (AFAD).  Установено е, че земетресението е било на дълбочина 4,5 километра. То е усетено и в прилежащите провинции.

Вътрешният министър Сюлейман Сойлю заяви, че 3-ма души са ранени вследствие на паническо скачане от балкони, един човек е в тежко положение. Около 20 здания са развалени.  Минаре на джамия в квартал Кубилай на регион Конак, в Измир се е срутило. Кметът на община Измир Тунч Сойер също направи изказване: „ Според нашите първични изводи нямаме огромни вреди. Всички пожарникари и спасители патрулират и претърсват региона за потърпевши и вреди. “

След земетресението в Измир е имало отчасти спиране на тока.  Освен това на тел. 112 са постъпили сигнали, че има разрушени комини.

Губернаторът на Измир Явуз Селим Кьогер също направи изказване в профила си в обществените медии: „ Нямаше съществени проблеми при земетресението в Буджа “.

Кметът на Буджа Ерхан Къличи написа в Туитър: „ Досега не сме установили загуба на живот или съществени вреди. “

След земетресението доста жители на Измир прекараха нощта навън, в очакване на вторични земетресения.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР