Мощно противотанково оръжие, тайно придобито от ЦРУ в България, е

...
Мощно противотанково оръжие, тайно придобито от ЦРУ в България, е
Коментари Харесай

Родни снаряди, купени от ЦРУ, са попаднали при ИДИЛ

Мощно противотанково оръжие, скрито добито от Централно разузнавателно управление на САЩ в България, е попаднало в ръцете на Ислямска страна – оповестява Buzzfeed, базирайки се на отчет на групата за мониторинг на въоръженията Conflict Armament Research (CAR).
Противотанковите снаряди са закупени в края на 2015 и единствено два месеца по-късно са се оказали в ръцете на терористите от ИД. Това е показателно за слабостите на американската загадка стратегия за въоръжаване на сирийските бунтовници, разяснява създателят Арам Ростън.
CAR е проучвала в продължение на три години оръжията употребявани от Ислямска страна. Организацията е следила какви оръжия на терористите са попадали в плен на иракските, сирийските и кюрдските въоръжени сили. Противотанковият снаряд „ Фагот “ не е изключение. В отчета е записано, че са „ засечени обилни количества противотанкови боеприпаси “ доставени на сирийските опозиционни сили от Саудитска Арабия и Съединени американски щати.
Противотанковият управляем снаряд – 9m111 „ Фагот “ е основан в оръжените фабрики в Тула по времето на Съюз на съветските социалистически републики, а в България се създава от Вазовските машиностроителни фабрики. BuzzFeed News изследва от три години доставките на „ Фагот “ от Централно разузнавателно управление на САЩ. Според изданието, американската централа е сключила през 2014 година контракт за 600 такива снаряда с компанията Kiesler Police Supply.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР