Мощни взривове са се чули в руския град Торопец, Тверска

...
Мощни взривове са се чули в руския град Торопец, Тверска
Коментари Харесай

Дрон удари военен склад в руската Тверска област, евакуират град Торопец

Мощни гърмежи са се чули в съветския град Торопец, Тверска област . За тях оповестяват съветски и украински телеграм канали, които разгласяват и видеа. Още първоначално излиза наяве, че гърмежите са съществени и припомнят на детонации на муниции и не може да са от гърмежи от релативно неголемите заряди , с които са заредени безпилотните летателни апарати.

Руски телеграм-канал SHOT написа с позоваване на локални поданици, че в Торопец се е чул присъщия тон от прекосяване на дрон, а по-късно гърмеж.

Руските губернатори, а и Министерство на защитата на Руската федерация, по традиция оповестяват постоянно за свалени украински дронове , а за ударените обекти се показва, че са потърпевши от паднали парчета .

Торопец е ситуиран в западната част на Тверска област, на към 460 км. от украинската граница. В Торопец и покрайнините му, съгласно обществени данни, са ситуирани няколко военни елементи.

Руската редакция на BBC цитира изданието " Тверски ведомости ", който напролет заяви за среща с наборници, която се е провела в Торопец в " базата на комплексния боеприпас за предпазване на войскова част 54169 - ТТ " - това е склад за муниции .

Според известията украински дрон е атакувал същия обект и при започване на май тази година.

Местните власт на Торопец оповестяват за частична евакуация на града . В първите известия на губернатора на Тверска област Игор Руденя, които са сбити, има изписани доста удивителни знаци. Съобщава се за масирана офанзива на безпилотни летателни апарати, само че без да се дава броя им.

" Уважаеми поданици на Торопец. Градът е в частична проведена евакуация. Ситуацията е под надзор. Районната администрация приканва жителите да не разгласяват фрагменти от мястото на злополуката на БПЛА в името на общата сигурност! ", към този момент е обявата на страницата на администрацията на общински регион Торопец единствено с един изумителен знак.

Местните управляващи също по този начин са разкрили гореща телефонна линия .

По-късно управляващите оповестиха, че през днешния ден, 18 септември, в прилежащия град Западна Двина се афишира неучебен ден, като се закриват за визити учебните заведения и детските градини . Причината и основанието за това не се показва, само че известието бе оповестено по едно и също време с информацията за евакуация на Торопец - евентуално образователните заведения ще се употребяват за центрове за краткотрайно настаняване .

Достоверна информация за жертвите и разрушенията в Торопец към момента няма.

Тверска обалст е петата съветска област, от които тази нощ идват известия за офанзива на украински дронове. Преди това такава информация пристигна от граничната  Брянска област, както и от по-отдалечените Смоленска, Тулска и Орловска области.

Първите известия от там гласят, че са свалени 23 безпилотни летателни апарати, като опустошения и потърпевши няма.

Губернаторът на Брянска област заяви за 14 дрона, на Смоленска област, Василий Анохин - за седем дрона, свалени над градовете Елня и Рослав, като при рухването на отломките няма нанесени вреди и потърпевши хора. Губернаторът на Орловска област Андрей Кличков и управляващите в Тулска област оповестиха за два свалени дрона, по един във всеки район. Те също утвърждават, че жертви и опустошения няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР