Мощни престъпни мрежи в Югоизточна Азия използват широко приложението за

...
Мощни престъпни мрежи в Югоизточна Азия използват широко приложението за
Коментари Харесай

ООН: Телеграм е „домакин“ на подземни пазари за престъпни банди от Югоизточна Азия

Мощни незаконни мрежи в Югоизточна Азия употребяват необятно приложението за известия Tелеграм, което е разрешило фундаментална смяна в метода, по който проведената престъпност може да прави огромна противозаконна активност, се споделя в отчет на Организация на обединените нации, написа Си Ен Ен.

Докладът съставлява последните обвинявания против противоречивото криптирано приложение, откакто Франция, употребявайки нов непоколебим закон без интернационален еквивалент, упрекна шефа му Павел Дуров, че е разрешил незаконна активност в платформата.

В отчета на Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността се споделя, че хакнати данни, в това число данни за кредитни карти, пароли и история на браузъра, се търгуват намерено и в огромни мащаби в приложението, което има обширни канали с малко модерация.

 Светът 3 мин. " Молете се за Флорида ": Метеоролог се просълзи в ефир, чака опустошението на „ Милтън “ (ВИДЕО)  ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път Съдържание от партньори 2 мин. ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път  Четири деца нападнаха и биха собствен съученик по време на час Тази сутрин 2 мин. Четири деца нападнаха и биха собствен съученик по време на час  Бременна жена е убита след спор пред магазин Светът 1 мин. Бременна жена е убита след спор пред магазин  Пилот получи сърдечен удар във въздуха, пасажер приземи самолета Светът 2 мин. Пилот получи сърдечен удар във въздуха, пасажер приземи самолета  Още щъркели се завръщат у нас през октомври: Този път в Пловдивско България 3 мин. Още щъркели се завръщат у нас през октомври: Този път в Пловдивско  Проф. Рачев: Четвъртък и петък - върхът на сладоледа, макар че е време за зелката с множеството листенца Тази сутрин 2 мин. Проф. Рачев: Четвъртък и петък - върхът на сладоледа, макар че е време за зелката с множеството листенца  Светът 3 мин. " Молете се за Флорида ": Метеоролог се просълзи в ефир, чака опустошението на „ Милтън “ (ВИДЕО)  ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път Съдържание от партньори 2 мин. ПОК „ Доверие “ - пенсионноосигурително сдружение на годината за тринадесети следващ път  Четири деца нападнаха и биха собствен съученик по време на час Тази сутрин 2 мин. Четири деца нападнаха и биха собствен съученик по време на час  Бременна жена е убита след спор пред магазин Светът 1 мин. Бременна жена е убита след спор пред магазин  Пилот получи сърдечен удар във въздуха, пасажер приземи самолета Светът 2 мин. Пилот получи сърдечен удар във въздуха, пасажер приземи самолета  Още щъркели се завръщат у нас през октомври: Този път в Пловдивско България 3 мин. Още щъркели се завръщат у нас през октомври: Този път в Пловдивско  Проф. Рачев: Четвъртък и петък - върхът на сладоледа, макар че е време за зелката с множеството листенца Тази сутрин 2 мин. Проф. Рачев: Четвъртък и петък - върхът на сладоледа, макар че е време за зелката с множеството листенца

Широко се продават и принадлежности, употребявани за киберпрестъпления, в това число така наречен deepfake програмен продукт, предопределен за измами, и злотворен програмен продукт за кражба на данни, а нелицензираните тържища за криптовалути оферират услуги за пране на пари, се показва в отчета.

Съществуват „ съществени доказателства за пренасяне на подземните пазари на данни в Tелеграм и за продавачи, които интензивно се стремят да се насочат към транснационални проведени незаконни групи, основани в Югоизточна Азия “, се споделя в отчета.

Югоизточна Азия се трансформира в главен център на промишленост за доста милиарди долари, която се насочва към жертви по целия свят с лъжливи схеми.

Много от тях са китайски синдикати, които работят от укрепени комплекси с личен състав от трафикирани служащи. Индустрията генерира сред 27,4 и 36,5 милиарда $ годишно

Роденият в Русия Павел Дуров беше задържан в Париж през август и упрекнат в допускане на незаконна активност в платформата, в това число разпространяване на полови изображения на деца.

Този ход сложи в центъра на вниманието наказателната отговорност на доставчиците на приложения, а също по този начин провокира спор за това къде свършва свободата на словото и къде стартира използването на закона.

Телеграм, която има близо 1 милиард консуматори, не отговори незабавно на молбата за коментар.

След ареста си Дуров, който сега е пуснат под гаранция, съобщи, че приложението ще съобщи IP адресите и телефонните номера на потребителите на органите, които насочат законови претенции. Той също по този начин съобщи, че приложението ще отстрани някои функционалности, които са били употребявани за противозаконна активност.

В отчета се споделя още, че самият мащаб на облагите, осъществени от незаконните групи в района, е наложил те да вкарват нововъведения, като се прибавя, че те са интегрирали в интервенциите си нови бизнес модели и технологии, в това число злотворен програмен продукт, генеративен изкуствен интелект и дълбоки имитации.

Службата на Организация на обединените нации за опиатите и престъпността съобщи, че е идентифицирала повече от 10 снабдители на софтуерни услуги за дълбоки имитации, „ особено ориентирани към незаконни групи, занимаващи се с кибернетични измами в Югоизточна Азия “.

На други места в Азия полицията в Южна Корея - която се счита за страната, която е най-често обект на надълбоко подправена порнография - оповестява, че е почнала следствие на Телеграм, което ще ревизира дали той подкрепя онлайн полови закононарушения.

Последвайте ни за още настоящи вести   в   Гугъл News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във   VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в  INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във  FACEBOOK

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР