Мощни бури се разразиха над някои части над Западните Балкани.

...
Мощни бури се разразиха над някои части над Западните Балкани.
Коментари Харесай

Мощни бури удариха Западните Балкани, идват и към нас


Мощни стихии се развихриха над някои елементи над Западните Балкани. Проливни дъждове, съпроводени с градушка, мощни ветрове и гърмотевици към този момент обгърнаха част от страните на полуострова. Македонските синоптици предизвестиха за внезапно намаляване на температурите през идващите 24 часа. На места се чакат и по 25 л/кв. м. През утрешния ден термометрите ще демонстрират с към 10 градуса по-малко, съобщи БГНЕС.

В Хърватия от неприятното време най-сериозно пострада Истрия. Там бурята отнесе електрически стълбове, изкорени дървета, а контейнерите за боклуци летяха по улиците, оповестяват локалните медии. От общините в Дайли, Новиград и Пореча желаеха помощ от централната власт.

От Републиканския Хидрометеорологичен институт в Сърбия предизвестяват за мощен вятър, гърмотевици и градушка в обособени елементи на страната през идващото денонощие.

Влошаване на времето от на следващия ден предвиждат синоптиците и у нас. Очакват се значителни дъждове, съпроводени с гръмотевици, има условия и за градушки. Утре бурите да са най-силни, като упованията са да обиден най-вече западните елементи на страната. Лошото време ще се задържи и във вторник и ще си отиде чак в сряда, гласят прогнозите.

Влошаването на времето на Балканите настава от Централна Европа, където естествените стихии към този момент нанесоха редица провали, лишиха и човешки животи. Вчера стихия погуби двама и рани 120 по време на фестивал в Австрия. Силният вятър отнесе великански тент на фестивал на музиката и бирата в община Санкт Йохан ам Валде. В момента на произшествието във фестивалния тент е имало 700 души. Жертвите са починали от удари в конзола на шатрата и в мебели.

Силна стихия връхлетя през вчерашния ден и прилежаща Чехия, прекратени бяха далекопроводи, изкоренени бяха хиляди дървета, само че за благополучие там няма жертви. Хиляди фамилии останаха без ток, спряно бе железопътното придвижване край град Ческе Будейовице поради паднали дървета върху линията. Това е най-големият град в южната част на страната, в действителност бе спряна железопътната връзка с град Пилзен в Западна Чехия и с австрийския град Линц, който се намира на 100 км в южна посока.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР