Мощна магнитна буря удари България през последните часове, сочат данните

...
Мощна магнитна буря удари България през последните часове, сочат данните
Коментари Харесай

Мощна магнитна буря удари Земята

Мощна магнитна стихия удари България през последните часове, сочат данните на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките (НИГГГ). Смущението на магнитното поле на Земята доближи степен 6.5 по 9-степенната канара. Очаква се това да продължи и през уикенда.

" Голяма коронална дупка (в мрачен цвят на слънчевия диск) влезе в геоефективна орбита през вчерашния ден. Това беше предшествано от Слънчево изригване на 20.03.2023 година, което в ранните следобедни часове на днешния ден към този момент аргументи магнитна стихия. Тъмната и празно изглеждаща зона на Слънцето се характеризира с доста по-ниска температура и по-ниска компактност в съпоставяне със заобикалящата я среда. Тя, обаче, заради отворените изолинии на магнитното си поле изпуска горещи газове, които се популяризират в Космоса с висока скорост. Очаква се резултатът от горещата плазма да образува към Земята магнитна стихия, която да продължи и през уикенда ", изясняват от НИГГГ.

Метеочувствителните хора е допустимо да усетят главоболие, отмалялост, незаинтересованост и други разнообразни неразположения. Препоръчително е отбягване на шофирането поради липса на добра централизация.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР