Мощна хибридна зарядна станция с фотоволтаична централа и 2 батерии

...
Мощна хибридна зарядна станция с фотоволтаична централа и 2 батерии
Коментари Харесай

Хибридна зарядна станция с фотоволтаична централа и батерии зарежда 20 електромобила за 15 минути

Мощна хибридна зарядна станция с фотоволтаична централа и 2 акумулатори може да зарежда с ток от слънцето до 20 автомобила по едно и също време. При това, за 15 минути. Хибридната станция с фотоволтаична централа е и портативна. Тя може да се построи тук-там, самостоятелни от електромрежата и инфраструктурата. Това споделят от Централна енергоремонтна база (ЦЕРБ), създателите на създаването.

Станцията употребява слънчевата сила, генерирана от фотоволтаичните панели, и зарежда батериите ЦЕРБ BESS. След това силата се подава на електрическото транспортно средство. В взаимозависимост от мощността на колата, зареждането лишава сред 8 и 15 минути. За съпоставяне, сега един електрически автомобил в България се зарежда сред 40 минути и 1 час.

Хибридната станция с фотоволтаична централа и акумулатори може да бъде построена както в границите на съществуваща електромрежа, в това число към дребни бензиностанции, по този начин и самостоятелно, на напълно самостоятелни от мрежата места. А заради това, че непотребната сила се акумулира в батериите, електрическите автомобили може да се зареждат през нощта или в региони с доста малко слънце. „ По този метод има достъп до зелена сила 24 часа в денонощието, през цялата година, без спирания ", разясняват от ЦЕРБ.

ЦЕРБ е най-голямото дружество на Балканския полуостров за диагностика и поддръжка на електрически уреди и единственото сходно у нас. Компанията е основана преди 75 години.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР