Мощна гръмотевична буря, придружена със силен дъжд, връхлетя Южното Черноморие

...
Мощна гръмотевична буря, придружена със силен дъжд, връхлетя Южното Черноморие
Коментари Харесай

Мощна буря връхлетя Южното Черноморие преди полунощ

Мощна гръмотевична стихия, съпроводена със мощен дъжд, връхлетя Южното Черноморие малко преди среднощ, предава индивидът на Burgas24.bg по морето. Явленията бяха с необикновен интензитет в региона на Созопол, Приморско и Китен. Има наводнени хотели, както и частни домове.

Днес над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. Над Югозападна и Източна България още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще има краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър най-вече от север, който в източните региони ще се ориентира от североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 28° и 33°. 

Над планините, основно в Рило-Родопската област също ще има купесто-дъждовна облачност, на обособени места с краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан, краткотрайно до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 23°, на 2000 метра - към 16°.

Над Черноморието ще има забележителна, по-често купеста и купесто-дъждовна облачност. На обособени места към и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максимални температури: 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР