Мощна буря придружена от градушка с град с размерите ан

...
Мощна буря придружена от градушка с град с размерите ан
Коментари Харесай

Град като орех удари Кула през нощта

Мощна стихия съпроводена от градушка с град с размерите ан орехи пораци видинския град Кула тази нощ. Има над 100 сигнала за изкоренени големи дървета, като това в допълнение усложни обстановката и аргументи спиране на електрозахранването в доста региони. Паднали комини, скъсани електропроводи, паднали електрически стълбове, унищожени гради и други вреди занапред ще се разказват и правят оценка.

 Хората се борят да се оправят с следствията от бедствието, като режат с резачки падналите дървета и отводняват пространствата си.

Суперклетките са тип гръмотевични стихии, характеризиращи се с съществуването на мезоциклон – мощно и непрекъснато въртящо се ориентирано нагоре въздушно течение. Сравнени с другите три типа гръмотевични стихии – шквалови линии, многоклетъчни и едноклетъчни стихии, суперклетките са най-редки, само че имат максимален капацитет да се трансфорат в разрушителни стихии. Те нормално са независими и могат да преобладават локалните метеорологични условия в радиус до 32 km, като нерядко в тях се образуват и торнада (в към 30% от случаите).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР