Мощна агитка с тъпани и тромби подкрепи хандбалиските на Хасково

...
Мощна агитка с тъпани и тромби подкрепи хандбалиските на Хасково
Коментари Харесай

Мощна агитка с тъпан и тромби изведе ХК Хасково на върха

Мощна агитка с тъпани и тромби поддържа хандбалиските на " Хасково " в шампионата при девойките до 16 години в зала " Спартак " през вчерашния ден. Макар и малобройна - 12 души вярната аудитория на домакините подвигна подобен звук, че съперничките на Хасково - Сливница, Панагюрище и Свиленград не знаеха къде се намират. Окрилени от невероятната поддръжка хасковлийки победиха и трите си съперника и заеха първото място в шампионата.

Хандбалистките на “Хасково ” записаха 3 победи в шампионата при 16-годишните.

В първата среща хасковлийки пречупиха мъчно “Ники спорт ” (Сливница) с 20:19. Последва крепко дерби със “Свиленград ”, извоювано с 21:19.

Последната среща за деня беше дербито против “Панагюрище ”. На загрявката преди мача титулярната вратарка на гостите се контузи и не можа да вземе присъединяване в срещата. Момичето падна и си счупи носа, а на нейно място пази гардът на тима. Хасковлийки завоюваха и този дуел с 28:26. В началото на срещата стреснати от шума в залата панагюрки изостанаха с пет гола, само че последователно влезнаха в мача и понижиха разликата. Първото полувреме мачът вървеше равностойно гол за гол, само че пет минути преди края му домакинките дръпнаха с пет гола задатък. На полувремето хасковските девойки водеха с 13:8.
След почивката окрилени от вярната си аудитория, хасковлийки дръпнаха на панагюрки с 8-9 гола разлика до 15-тата минута на втората част. Последните 5 минути обаче домакинките се отпуснаха и девойките от " Панагюрище " понижиха задатъка им до 2 гола. В решителните моменти нападателката на " Хасково " Василена Шомова не трепна и означи още няколко гола, с които нашите девойки победиха и в третия си мач за деня с 28:26.
Топ изпълнител на шампионата още веднъж бе Василена Шомова. Тя означи в трите срещи цели 44 гола. Шомова вкара на " Панагюрище " - 18 гола, на " Свиленград " - 14 гола, и на Сливница - 12 гола.

Хасковлийки бяха подкрепяни мощно от своите почитатели, измежду които към този момент са и последователи на досегашния женски баскетболен отбор.

ХК " Хасково " се класира на върха, в шампионата, втори останаха " Ники спорт " (Сливница), а трети са " Панагюрище "./Хасковска Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР