Мощен взрив разтърси жилищен блок във Варна в нощта срещу

...
Мощен взрив разтърси жилищен блок във Варна в нощта срещу
Коментари Харесай

Мощен взрив в жилищен блок във Варна

Мощен гърмеж раздруса жилищен блок във Варна в нощта против понеделник. 4 деца и 7 възрастни са евакуирани и са откарани в болница, заяви кметът на Варна Иван Портних. Една жена е в по-тежко положение, а друга жена се търси, защото не е ясно дали е била в дома си сега на случая.

Инцидентът е станал към 4 часа сутринта в блок 302 в квартал " Владислав Варненчик ". Апартаментът е на 60-годишен мъж, който не е бил на място при случая.

Според кмета на Варна евентуално не става въпрос за гърмеж на газова бутилка, защото една газова бутилка пожарникарите са свалили от жилището и тя не наподобява да е взривявана. ”Вероятно е съхранявано взривоопасно нещо в жилището от притежателя, който сега на гърмежа не е бил вътре”, сподели Портних, представен от Българска национална телевизия.

”Благодаря на сътрудниците от пожарната, които доста навреме са реагирали. 11 души са изведени от постройката, защото с изключение на гърмежа, незабавно се провокира и огромен пожар в прилежащите жилища. 7 възрастни и 4 деца, които са изведени в лечебните заведения.

По информация на лекарите една жена има с по-сериозно обгазяване, само че все още е без заплаха за живота. Проблемът е, че остава неустановено местопребиваването на една жена, която е живяла в прилежащия на гърмежа апартамент и сътрудниците от пожарната и полицията не престават дейностите си в тази посока”, уточни той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР