Мощен тайфун удари в нощта срещу неделя източното крайбрежие на

...
Мощен тайфун удари в нощта срещу неделя източното крайбрежие на
Коментари Харесай

Мощен тайфун достигна Япония след наводнения и рекордни жеги

Мощен ураган удари в нощта против неделя източното крайбрежие на Япония сред Нагоя и Осака, което принуди управляващите да наредят евакуации в тежко наранена от пагубни наводнения страна, съобщи Франс прес.
Тайфунът „ Джонгдари “, съпроводен от ветрове със скорост, достигаща 180 км/ч, развил се в намерено море, доближи японската територия в Изе, префектура Мие, в към 1 часа през нощта в неделя локално време (16 ч. по Гринуич в събота), заяви националната телевизия.Телевизията сподели високи талази, разбиващи се на в скалите на брега в Шимода, югозападно от Токио, както и самолети, срещащи усложнения при кацането поради мощните пориви напразно.Мащабните горски пожари от последните дни в разнообразни точи на света - дейните в Швеция и Калифорния и затихващия в Гърция, ще трансформират климата на цялостен...
Агенция Киодо оповестява за един липсващ човек в префектура Каганава, покрай Токио, откакто няколко автомобила, измежду които и кола за спешна помощ, останали блокирани на крайбрежен път, удрян от вълните.
Властите в Шобара, в западната префектура Хирошима, подредиха да бъдат евакуирани към 36 400 локални поданици.
Над 410 вътрешни полета са анулирани до момента заради приближаването на Тайфуна, а фериботните връзки сред Токио и прилежащите острови са спрени поради високите талази.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР