Мощен тайфун е отнел живота на десет души в Западна

...
Мощен тайфун е отнел живота на десет души в Западна
Коментари Харесай

Тайфун отне живота на десет души в Япония

Мощен ураган е лишил живота на 10 души в Западна Япония, а самолетна компания е почнала да реалокира близо 3 000 заседнали пасажери с лодки от наводнено летище, съобщи японското държавно управление в сряда, съобщи Reuters.
„ Джеби “ е бил къс супер ураган и е най-силната стихия, която удря Япония в последните 25 години. Той провокира тежки дъждове, свлачища, наводнения и рекордно високи горещини, които убиха стотици хора през това лято.
Около 3 000 туристи прекараха нощта в летище Кансай в Западна Япония. Телевизионните фрагменти демонстрират струпали се хора, които се пробват да си купят храни и питиета пред магазин в летището, отбелязва още организация " Фокус ".
Управителите на летището са почнали да реалокират заседналите пасажери до намиращото се наоколо летище Кобе посредством високоскоростни лодки и рейсове в сряда сутринта, оповестиха от държавното управление.
Говорителят на кабинета Йошихиде Суга съобщи, че към 300 души са били ранени. Все още не е ясно по кое време летището ще отвори порти и някои пътища и железопътни линии в засегнатите региони към момента са затворени, добави той. Близо 1.2 милиона семейства са без електричество. „ Правителството ще продължи да прави всичко по силите си, с цел да се оправи с тези проблеми “, съобщи Суга по време на конференция.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР