Моряците от блокирания повече от месец кораб „Царевна“  на пристанището

...
Моряците от блокирания повече от месец кораб „Царевна“  на пристанището
Коментари Харесай

Моряците от „Царевна“ са се евакуирали сами, държавата нищо не е помогнала, твърдят близките им

Моряците от блокирания повече от месец транспортен съд „Царевна“  на пристанището в Мариупул са се евакуирали сами без помощта на българските управляващи.
Това оповестиха Севдалина Стоянова и Катерина Димова – съпруги на двама от моряците, представени от БНР.

По думите им 15 души от екипажа сами са взели решението да изоставен плавателния съд и потърсили съдействието на бойци от непризнатата Донецката национална република, които им помогнали.

„Попитах брачна половинка си по какъв начин е предходна евакуацията. Той отговори, че им е писнало да чакат, събрали са си нещата, слезли са от кораба и бойците са ги евакуирали. Никой от българска страна не е помогнал“, изясни една от съпругите. Моряците са настанени в хотел.

По-рано през днешния ден началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов съобщи, че екипажът на „Царевна“ е на несъмнено място: „Това е блестящо доказателство, че държавните институции работят и употребявам случая да поднеса моите възторженостти към всички институции, които бяха въвлечени в този процес“.
Премиерът Кирил Петков съобщи през вчерашния ден, че 14 български моряци и един украинец от екипажа на българския транспортен съд „Царевна“ към този момент са отвън пристанището на Мариупол. А по свое предпочитание на борда остават капитанът, старши-помощникът му и още трима моряци, двама от които украинци.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР