Моряци от кораба „Средна гора на Български морски флот (БМФ)

...
Моряци от кораба „Средна гора на Български морски флот (БМФ)
Коментари Харесай

Кораб на Параходство БМФ спаси мексикански моряци

Моряци от кораба „ Средна гора " на " Български морски флот " (БМФ) избавиха бедстващия екипаж на мексикански кораб, оповестиха от параходството ни.

На 13 март по време на преход в Мексиканския залив екипажът „ Средна гора " е провел избавителна интервенция след получен сигнал за злополучие от страна на плаващия под мексикански байрак продоволствен транспортен съд LEIGH RIVER. Сигналът е прихванат от нашия " Средна гора " в 9.00 ч. локално време.

Отначало от бедстващия мексикански транспортен съд желаят единствено провлачване, защото след повреда в основния мотор той няма ход. След като обаче машинното поделение на LEIGH RIVER стартира да се цялостни с вода, мексиканците подават сигнал за паника и за избавяне на екипажа. По команда на капитан далечно корабоплаване Деян Пасатов българският екипаж неотложно се приготвя за деяние в тежките метеорологични условия на Мексиканския залив.

В резултат на избавителната интервенция единствено след няколко минути 8-членният екипаж на LEIGH RIVER към този момент е в сигурност на борда на „ Средна гора " без ранени и нуждаещи се от здравна помощ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР