Моряк от ВМС на САЩ е взел близо 15 000

...
Моряк от ВМС на САЩ е взел близо 15 000
Коментари Харесай

Моряк от ВМС на САЩ е предал военни тайни на Китай срещу $15 000

Моряк от Военноморски сили на Съединени американски щати е взел близо 15 000 $ подкупи от офицер от китайското разузнаване в подмяна на загадка военна информация. 26-годишният старши офицер Уенхън " Томас " Джао се призна за отговорен през октомври в скрит план и приемане на рушвет.

Той беше наказан на 27 месеца затвор тази седмица. Преди това го грозеше най-много 20 години затвор и беше санкциониран с 5 500 $ в Съединени американски щати. Това се споделя в се споделя в изказване на министерството на правораздаването, представено от Reuters.

Джао, който е работил във военноморската база Ventura County във Вентура, в Калифорния, призна, че е изпратил проекти на китайците за американски военни учения в Индо-Тихоокеанския район, оперативни заповеди, диаграми и чертежи за радарна система на американската военна база в Окинава, Япония.
 Военноморски сили на Съединени американски щати: Корабостроителният потенциал на Китай над 200 пъти по-голям от американския
Военноморски сили на Съединени американски щати: Корабостроителният потенциал на Китай над 200 пъти по-голям от американския

Китай има най-големия флот в света с повече от 355 кораба

Съединените щати упрекнаха Китай в обширна акция за шпионаж и хакерски атаки, което Пекин отхвърля. Тази седмица китайското външно министерство съобщи, че не е осведомено с детайлностите.

През последните години двустранните връзки се обтегнаха по доста точки, в това число националната сигурност, ограничението на търговията, COVID-19 и Тайван. Мнозина считат, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е оказал помощ за изстудяване на напрежението.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР