Морските дронове и дистанционно управляемите системи са бъдещето в развитието

...
Морските дронове и дистанционно управляемите системи са бъдещето в развитието
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: Морските дронове са бъдещето в сътрудничеството между ВМС на България и Белгия

„ Морските дронове и отдалечено управляемите системи са бъдещето в развиването на съдействието сред Военноморски сили на България и Белгия “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, който е на посещаване в Кралство Белгия по покана на своя сътрудник адмирал Мишел Хофман.

По време на визитата бяха разисквани опциите за военно-техническо и индустриално съдействие за развиване на качества в региона на защитата сред Република България и Кралство Белгия, като акцент бе подложен върху морския домейн предвид на предоставяната досега поддръжка за страната ни от белгийските военноморски сили. Адмирал Ефтимов бе осведомен на място с функционалностите, дилемите и опциите, които дава Центърът за проучване, създаване и рационализиране на НАТО за противопоставяне и неутрализиране на морски мини в Остенде. Пред началника на защитата бяха изнесени и презентации за кораби от вида „ минен ловджия “ клас „ Трипартит “ и благоприятни условия за тяхната рационализация, както и ново потомство противоминни кораби с опция за отдалечено разкриване и заличаване на морски мини. В рамките на визитата бяха посетени държавни институции и институции с принос към сигурността и защитата на Кралство Белгия, измежду които са Центърът за военноморски интервенции и Междуведомственият морски команден пост. Проведена бе среща и с водещи производители на високотехнологични артикули и роботизирани системи за потребностите на морската навигация и въздухоплаването, където бяха показани последно потомство решения за противопоставяне на технологии с евентуален унищожителен резултат, както и други артикули, създавани от локалната отбранителна промишленост.

„ Новата действителност в международен мащаб изисква по-мащабни вложения в защитата, както и по-всеобхватен и еластичен метод за общо финансиране на съюзните качества за въздържане и защита “, уточни адмирал Ефтимов при двустранните диалози. Той показа провокациите пред въоръжените сили на страните от Източния фланг на НАТО, в резултат на войната в Украйна, както и произлизащите спомагателни задания по построяването на стратегическата инфраструктура за приемане, настаняване и следващо напредване на съюзни войски и за оказване на поддръжка от страната хазаин. Изтъкнато бе, че поуките от бойните дейности следва да бъдат употребявани при последващото развиване на доктрините и развиването на военните качества с наситеното потребление на дронове и цифрови технологии. Адмирал Ефтимов обърна внимание на изпълняваните от България задължения по синхронизирането на националните със съюзните отбранителни проекти. Той акцентира, че амбициозните проекти, заложени в Програмата за развиване до 2032 година, надвишават 2% от Брутният вътрешен продукт за разноски за защита, което изискване нашата страна към този момент е изпълнила.

Официалната аудиенция приключи с посещаване на патрулен транспортен съд клас „ Кастор “, който е на въоръжение във Военноморски сили на Белгия от 2014 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР