Морски лъв избяга от заграждение в зоологическата градина в Сентрал Парк поради наводнение в Ню Йорк

...
Женски морски лъв избяга за кратко от заграждението си в
Коментари Харесай

Женски морски лъв избяга за кратко от заграждението си в зоологическата градина в Сентрал Парк в Ню Йорк в петък, когато проливен дъжд причини наводнение на басейна й.

 Полицейски служител от магистралния патрул на Нюйоркската полиция наблюдава шофьори, които карат през наводнена улица след проливни дъждове, докато останките от тропическата буря Офелия носят наводнения в средата на Атлантическия океан и североизтока, на FDR Drive в Манхатън близо до моста Уилямсбърг, в Ню Йорк Сити, САЩ, 29 септември 2023 г. REUTERS/Андрю Кели Полицейски служител от магистралния патрул на Нюйоркската полиция наблюдава шофьори, които карат през наводнена улица след проливни дъждове, докато останките от тропическата буря Офелия носят наводнения в средата на Атлантическия океан и североизтока, на FDR Drive в Манхатън близо до моста Уилямсбърг, в Ню Йорк Сити, САЩ, 29 септември 2023 г. REUTERS/Андрю Кели Андрю Кели/Ройтерс

Морският лъв успя да изплува от наводнения басейн и да се разхожда из околностите, преди да се върне в заграждението си, което споделя с два други морски лъва, според съобщение за новини от Джим Брехени, изпълнителен вицепрезидент на зоопарковете на Дружеството за опазване на дивата природа и аквариум.

Служителите в зоологическата градина „наблюдаваха“ неочакваното приключение на морския бозайник, докато я чакаха да се върне.

Оттогава нивата на водата в басейна на морските лъвове са намалели и всички животни са в определените им експонати, се отбелязва в съобщението за новините.

„Никакъв персонал или посетители не са били в опасност и морският лъв е останал вътре в зоологическата градина, без никога да наруши вторичния периметър на зоологическата градина“, каза Брехени.

Зоопаркът Central Park е част от най-голямата мрежа от градски паркове за диви животни в света, която включва също зоопарка Bronx Zoo, Queens Zoo, Prospect Park Zoo и Нюйоркския аквариум.

В петък сутринта Дружеството за опазване на дивата природа затвори всичките пет съоръжения поради лошо време. Рекордният дъжд предизвика извънредно положение в Ню Йорк и причини наводнения в мазета, училища и подлези.

„Бяхме затворили нашите четири зоопарка и аквариума тази сутрин, за да може персоналът да се съсредоточи върху животните и нашите съоръжения по време на бурята“, каза Брехени.

„Персоналът, който се грижи за животните, ще продължи да наблюдава ситуацията през цялото времетраене на метеорологичните явления“, каза той.

Според NOAA калифорнийските морски лъвове като тези, настанени в зоологическата градина в Сентръл Парк, са родом от Западното крайбрежие. Видът е защитен от Закона за опазване на морските бозайници. Като възрастни женските морски лъвове могат да тежат до 240 паунда и да са дълги до 6 фута, каза NOAA.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР