Морската вода край Южния плаж във Варна и на плажа

...
Морската вода край Южния плаж във Варна и на плажа
Коментари Харесай

РЗИ: Водата на плажа в Аспарухово и Южен плаж не е замърсена при новата авария на тръбопровода

 Морската вода край Южния плаж във Варна и на плажа в кв. “Аспарухово " дава отговор на нормативните условия за положително  качество. Това гласи известие на здравната ревизия във Варна, изпратено до Varna24.bg

Във връзка с настъпила повреда на тръбопровода на дъното на варненското езеро, на 26 януари РЗИ извърши пробонабиране и проучване по микробиологични индикатори ешерихия коли и чревни ентерококи във водите за къпане на двата плажа. Според анализът, получените резултати дават отговор на нормите за положително качество, се показва в информацията. 

Припомняме, че министърът на околната среда и водите  разпореди на Басейнова дирекция " Черноморски регион “ и на РИОСВ-Варна да извършат инспекция и да му рапортуват имало ли е укриване на информация по отношение на замърсяване на околната среда по отношение на повреда на водопровод във Варненското езеро.

Проверката би трябвало да откри и кои са длъжностните лица от ВиК Варна, които в продължение на 10 дни не са уведомили контролните органи  за установени аномални показания в приборите отчитащи налягане и дебит при работа на помпените елементи на КПС-Аспарухово на 15.01.2021 година

Министър Димитров подреди контролните органи до края на предходната седмица да му рапортуват за констатациите от инспекцията, в това число за степента на замърсяването и разбора на резултатите от водните проби, взети от Регионална инспекция за опазване на околната среда и БДЧР на 25.01.2021 г, незабавно след приемането на съобщение от община Варна за повредата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР