Морската ни столица за пореден път ще е домакин на

...
Морската ни столица за пореден път ще е домакин на
Коментари Харесай

Варна приема Европейско първенство по плажен хандбал

Морската ни столица за следващ път ще е хазаин на влиятелна спортна демонстрация.

Европейската хандбална централа повери на БФ Хандбал организацията на две топ събития от календара на плажния хандбал през 2024-та година. Изпълнителното бюро на EHF утвърди показаната от БФХ кандидатура и идващото лято страната ни ще бъде хазаин на Европейското състезание по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години и подготовка за Евро`2025 за мъже и дами.

Двете прояви ще се състоят на южния плаж в град Варна в първите две седмици на месец юли, написа bulgarianhandball.bg.

„ Изпълнителния комитет на EHF показва своето удовлетворение от обстоятелството, че БФ Хандбал изрази подготвеност за бъде хазаин на двете прояви, с цел да промотира още веднъж плажния хандбал в България след доста позитивното Евро`2021. Условията на плажа във Варна дават обещание една чудесна конюнктура и атмосфера за прояви на високо равнище през 2024-та “, написа в писмото на президента на EHF Майкъл Видерер до БФХ, с което страната ни получи публично семейството на двете прояви.

През 2021-ва извънредно сполучливо във Варна се организираха  Европейските шампионати за мъже и дами, юноши и девойки до 17 години. Те провокираха голям интерес както в страната, по този начин и в Европа. Участие в двете прояви взеха над 1200 състезатели, треньори и публични лица и над 200 доброволци.

Отзвукът измежду всички за град Варна и организацията на събитията бяха страхотни. Огромна бе и рекламата на България в света на хандбала, защото шампионатите се излъчваха в 44 страни освен от Европа, само че и в страни от Северна Америка, Азия и Океания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР