Морската буря от последните дни разруши част от крайбрежната алея

...
Морската буря от последните дни разруши част от крайбрежната алея
Коментари Харесай

Буря разруши крайбрежна алея в Обзор

Морската стихия от последните дни унищожи част от крайбрежната алея на Обзор. Съоръжението, под което минава и колектор за отпадни води, пропада не за първи път.



От 13 години имаме проблем с алеята и се постанова да търсим помощ от концесионери и хотелиери. Единият проблем е, че оборудването не е построено както би трябвало. Вторият е, че то е разположено върху пясъка и плажа, а не върху общинския терен, уточни кметът на Обзор Христо Янев.

Според Община Несебър е открито построяването на противозаконна взрива, която пренасочва силата на вълната към срутилия се сектор.

За алеята би трябвало да се грижи за общината, само че попада върху концесията, добави концесионерът Сергей Иванов. Той е безапелационен, че противозаконна буна няма, има само барикада за заведение.

Като взехме плажа пясъчната линия беше над 40 метра. Сега е 15-16 метра. Всяка година губим метри от плажа, тъй като никой не взима ограничения. Специалисти споделят, че би трябвало да се създадат буни, с цел да не разрушават алеята. Тя е правена преди 15-16 години, уточни Иванов.

Община Несебър е подготвена с план за 2 млн. лв. за построяването на подпорна стена за алеята.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР