Морска мина от Втората световна война беше открита в хърватското

...
Морска мина от Втората световна война беше открита в хърватското
Коментари Харесай

Хърватия детонира мина от Втората световна война, открита в пристанище Риека

Морска мина от Втората международна война беше открита в хърватското пристанище Риека. Тя е взривена в неделя (19 март) от членове на специфична полицейска част край адриатическото крайбрежие, оповестява организация Ройтерс.



Според командира на полицейското звено за специфични интервенции Ненад Красни мината е съдържала 690 кг хексанитни експлозиви. Той изясни, че тя е била изтеглена от пристанището, преди да бъде взривен на няколко километра от брега. За задачата на интервенцията са били евакуирани към 500 поданици от най-близкия квартал, като защитна мярка.

Мината е сложена на морското дъно от немските сили по време на Втората международна война и е открита предходната година по време на инфраструктурните работи в пристанището.

Кметът на Риека - Марко Филипович, сподели на конференцията тази заран, че в града е открит още един експлозив, само че той е изкопан на строителна площадка. " Медиите и всички поданици ще бъдат осведомени за премахването и на това взривно устройство. Това е доста по-проста интервенция от онази, която организирахме ", посочи Филипович.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР